OGŁOSZENIE
Teraz jest 16 października 2018, o 08:59

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 stycznia 2018, o 13:15 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lutego 2010, o 11:00
Posty: 366
Lokalizacja: z Weja!
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
Stoję przed wyborem dostawcy Internetu i telewizji.
Całe życie związany z / skazany na TKChopin, teraz będę miał możliwość skorzystać z oferty innego operatora - TVS Kaszebe / Interkar.
Kogo wybrać?

Na papierze Interkar deklasuje rywala w obu kategoriach:
- telewizja - interesujący mnie pakiet kosztuje 59zł; w TKChopin 81zł
- Internet - w Chopinie za 60/120 Mbit chcą 74/86 zł; u konkurencji za 50zł dostanę 100Mbit (a przy 59zł - 500 Mbit).

Pytanie do Was - o opinię, doświadczenia z Interkarem / TVS Kaszebe ?
Ja pamiętam ich z Internetu radiowego, ale najbardziej zależy mi na opiniach najbardziej akturalnych i / lub związanych ze światłowodem.

Awaryjność? Telewizja? Rzeczywista jakość Internetu - prędkość, ping itp. itd. ?

Z góry dzięki.

_________________
I'm Winston Wolfe. I solve problems.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 stycznia 2018, o 16:05 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4144
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Ja mam internet do 100 Mbit (osiągam ok 60-80 Mbit ) za 15 zł na miesiąc ,w tym ta kasa jest moja dalej,więc wysyłam SMS na portale typu pomagam itd.

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 stycznia 2018, o 23:07 
Offline
-

Dołączył(a): 29 stycznia 2018, o 23:02
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1
Wiek: 28
Płeć: Mężczyzna
Powiem tak, miałem radio z interkar, chodziło średnio/przeciętnie. Obecnie mam światłowód od tej firmy od dwóch lat i powiem tak petarda... Prędkość praktycznie zawsze powyżej deklarowanej. Mam pakiet 150/15 a wyciągam 160-170/16-17... Przez te dwa lata doświadczyłem chyba z dwóch awarii w dostawie neta, i kończyły się one dość znacznym spadkiem prędkości, jednak internet był. Przerwy były krótkie a internet mimo to dostępny z tym że z niższą prędkością. Na infolinii otrzymałem info, że ruch idzie alternatywna trasa, z tąd spadek prędkości... Szczerze polecam. Wcześniej miałem światło z dużej firmy z Wejherowa nazwy nie będę przytaczał, totalna porażka, koniec końców otrzymałem od nich wypowiedzenie z uwagi na utratę możliwości świadczenia usług, składałem wiele reklamacji wszystkie uznane za zasadne... Żenada. Utrata PING na poziomie 20% standard.... Wiem że problem istnieje do dziś i nie pozostaje rozwiązany przynajmniej w mojej lokalizacji. Koniec końców początkowo podchodziłem sceptycznie co do interkar, dziś wiem, że konkurencja pozostaje daleko w polu, choć to zadziwia, że została w takim tempie zmasakrowana przynajmniej w kwestii internetu.


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lutego 2018, o 17:04 
Offline
-

Dołączył(a): 26 listopada 2015, o 15:52
Posty: 188
Lokalizacja: Tam gdzie rosną poziomki.
Pochwały: 3
Wiek: 60
Płeć: Kobieta
Ja miałam od "zawsze"neostrade z Orange.Do 20 Mb.Umowa się skończyła i wszedł Interkar z światłowodem.
Predkość 500 Mb?s i mniejsze tez można sobie zawinszować.Abonament za owe 500Mb/s to 60 zl.No nie więcej,może o kilka złotych mniej.Umowa na 2 lata.
W tym miejscu musze napisać,że spotkanie z każdym z pracowników firmy zakładającej Internet ,czyli z Panem ,który ustalał z nami warunki instalacji Internetu ,potem z panami,którzy przez nasza działkę prowadzili okablowanie,i tymi ostatnimi,którzy już aktywowali usługę było zwyczajnie miłe.My już starsza młodzież wielu rzeczy ciekawa,zadawaliśmy mnóstwo pytań i odpowiedzi były zawsze udzielane cierpliwie.Otóż to,cierpliwość ,grzeczność i zawsze pozostawienie po wykonanej pracy porządku jest cechą charakterystyczna Pracowników tej Firmy.
W folderze pisze,ze do klientów Firma podchodzi po ludzku.No,pomyślałam sobie,ot taki sobie slogan.Ale nie wchodząc w szczegóły,napiszę krótko,to nie jest slogan.
Mam stary router o niewielkiej przepustowości -jeszcze po Neostradzie,więc nie mogą korzystać w pełni z zamówionej usługi.
Ale to co osiągam na dwu laptopach jest ech,fascynujące-Ping 8 do 9. Prędkość pobierania 94Mb/s.(bywa ,że jest nieco niższa 89Mb/s) i prędkość wysyłania 32Mb/s (nigdy nie jest niższa niż 30Mb?s) jest naprawdę super wynikiem.
Interkar mam od połowy grudnia 2016 r.
-- 2 lutego 2018, o 17:10 --

Może dodam,że telewizji nie mam.Z tym,ze jak dobrze pamietam,to umowę można zawrzeć na miesiac,dwa czy dłuzej.Proponuje zapoznać się z ofertą.Dla mnie warunki brzmiały dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lutego 2018, o 21:41 
Offline
-

Dołączył(a): 26 listopada 2015, o 15:52
Posty: 188
Lokalizacja: Tam gdzie rosną poziomki.
Pochwały: 3
Wiek: 60
Płeć: Kobieta
Poprawiam się -Internet mam oczywiście od połowy grudnia 2017 roku !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lutego 2018, o 22:05 
Offline
-

Dołączył(a): 29 stycznia 2018, o 23:02
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1
Wiek: 28
Płeć: Mężczyzna
Widzę, że nie tylko ja jestem zadowolony;). Warto jednak mieć odpowiedni router w tych czasach,najlepiej taki z agregacją pasm- AC i śmiga, aż miło. I pomyśleć, że dzieła mnie tylko dwa tygodnie do nowej umowy na 500... Prawdą jest,że nie wykorzystuje się tego no ale cóż. Takie mamy czasu pogoni za cyframi, ale miło patrzeć, że jako jedni z nielicznych dają .więcej niż jest na umowie i to w dodatku praktycznie bez awarii. Co do TV u nich, to wydaje mi się, że ceny są nieadekwatne do oferty- zbyt wysokie. No ale cóż Netflix na tym łączu w 4K śmiga aż miło i to nie tylko na jednym TV jednocześnie. Ping zgadza się jest na bardzo dobrym poziomie, zawsze poniżej 10ms, strat pingu nie odnotowałem,natomiast w tej drugiej tytułowej firmie do dziś dnia Ping leci na łeb... No i jak kabel się u nich przerwie się we Władysławowie czy gdzieś to cała reszta pozostaje bez usług, całkiem odwrotnie niż w obecnie, Co prawda wywołałem wilka z lasu i odnotowałem wczoraj awarie ich sieci trwająca około 3h i objawiającą się spadkiem prędkości z rzeczonych 150 do ok 40 i to tyle z awarii, internet miałem cały czas, natomiast utratę pingu w tej drugiej firmie doświadczałem praktycznie codziennie i to na niedopuszczalnym poziomie, powodującym rozłączanie internetu, wczytywanie stron bez zdjęć... Najgorsze jest to że temat trwa już lata, a awaria jak była tak jest...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lutego 2018, o 13:28 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lutego 2010, o 11:00
Posty: 366
Lokalizacja: z Weja!
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
// do usunięcia.

_________________
I'm Winston Wolfe. I solve problems.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lutego 2018, o 17:55 
Offline
-

Dołączył(a): 29 stycznia 2018, o 23:02
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1
Wiek: 28
Płeć: Mężczyzna
uu widzę, że post użytkownika KRet jest któremuś z adminów niewygodny :(. swoją droga gratulacje Juleczka88 ciepłej posady w TKC :) usuwanie niewygodnych postów to ruch poniżej pasa...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lutego 2018, o 22:46 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4144
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
juleczka spamuje,admin próżnuje :p

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2018, o 00:28 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 listopada 2004, o 19:16
Posty: 9278
Obrazki: 582
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 13
Wiek: 46
Płeć: Mężczyzna
rumcajs napisał(a):
admin próżnuje

rumcajs, nie tylko wejhercomem admin żyje kappa... i nie każdy zaznacza swoją obecność przy banowaniu... polecam!!

_________________
Anonymous, pozdrawiam Ciebie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2018, o 10:21 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4144
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Oj wierszyk mi się ułożył ,relax :P

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2018, o 12:09 
Offline
-

Dołączył(a): 12 lutego 2018, o 11:44
Posty: 1
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 29
Płeć: Mężczyzna
Strzał w kolano juleczka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2018, o 23:12 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4144
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Żeby się dało nadpisać w udostępnianiu postów tak,że nie da rady zapodać linka (chyba,że dział ogłoszeń itd ) ,odnośnika ,przelinkowania itd . Ciekawe czy jest taki program ,który by nadzorował i uniemożliwiał . Na innym forum miałem tak,że przez 10 pierwszych postów musiała być akceptacja admina ,a link to dopiero po osiągnięciu odp rangi.

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL